Skip to content

Beč iz drugog ugla: Zavirite u sve skrivene lepote ovog grada

Fascinantan i totalno drugačiji od drugih gradova, Beč u sebi krije neodoljivu raskoš i sjaj koja ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

Velelepne građevine, dvorci koji predstavljaju prava arhitektonska remek-dela i znamenite građevine svedoče o bogatoj istoriji i kulturi ovog grada koja je, iako u velikoj meri urbanizovana, ipak uspela da zadrži svoju atentičnost.

Upravo ta posebnost i raznolikost koju Beč poseduje vidljiva je već pri prvom koraku koji napravite, jer upravo  na ulicama grada se oseća ta posebna atmosfera i specifičnost.

Uprkos svoj blještavosti, odmah ćete uvideti da se lepota ovog grada krije u mirnoj i tihoj atmosferi koja vlada na ulicama, a koja se u potpunosti slaže sa nepretencioznim, odmerenim i pomalo hladnim Bečlijama. Upravo ta besprekorna uređenost grada i okrenutost kulturi i umetnosti na turiste ostavlja dobar utisak, a građane drži fokusirane na važne stvari i domete koji ih održavaju budnim i aktivnim.
bec_iz_drugog_ugla_zavirite_u_skrivene_lepote_ovog_grada_12

Pored mnogobrojnih muzeja, galerija i katedrala u samom srcu Beča se nalazi impozantna Kinsky palatu izgrađena u baroknom stilu, koja oduševljava svojim spoljašnjim izgledom, ali i unutrašnjošću koja je danas pretvorena u galerijski prostor.
bec_iz_drugog_ugla_zavirite_u_skrivene_lepote_ovog_grada_11

Pored izuzetnih kulturnih i istorijskih mesta koje Bečlije redovno posećaju, oni i te kako znaju da uživaju u zabavnim sadržajima…
Gradski trgovi i šetnja gradskim pločnicima su neprocenjivo iskustvo, kako za turiste tako i za Bečlije koji obožavaju da svrate u najpoznatije gradske poslastičarnice i kafiće. Takođe, oni uživaju i u brojnim sportskim akitvnostima, te kada dođe trenutak za beg u prirodu oni se najčešće odlučuju za ski centar Semering.

Obližnja planina Semering je manje i nama relativno nepoznato mesto koje na najbolji način predstavlja austrijsku prirodnu lepotu koja podseća na razglednicu.
bec_iz_drugog_ugla_zavirite_u_skrivene_lepote_ovog_grada_01

Na samo 45 minuta vožnje kolima od Beča, krije se prostranstvo šuma i isklesanih dvoraca koji vire iz obližnjih vrhova.
bec_iz_drugog_ugla_zavirite_u_skrivene_lepote_ovog_grada_17

Iako poznato kao ski centar, Semering je zapravo idealno, mirno mesto za odmor, sportske aktivnosti i punjenje baterija.

Put koji vodi ka samom vrhu otkriva bajkovite predele koji ostavljaju bez daha, ali i naseljeni deo sa tipičnim planinskim kućama.
bec_iz_drugog_ugla_zavirite_u_skrivene_lepote_ovog_grada_03

Brojni vidici,uređeni za posetioce mame da se zaustavite i na trenutak odlutate mislima, i uživate u sukobljavanju oštrog planinskog vetra i sunca koje izbija iznad horizonta ….

Uz koje piće i društvo na okupu, momenat je više nego stvoren za uživanje….

U sledećoj galeriji možete pogledati najlepše fotografije Beča!

FOTO: Darko Đoković (Studio 85)

[Total: 3    Average: 3.7/5]

6 Comments

 1. milan milan

  Prelepo. Nadam se da ću imati prilike da ga posetim

  • Eto ideje! 🙂 Zaista je prelep, što možete videti i na fotografijama.

 2. Katerina Katerina

  Zakoračeni korak? Uzdahnuti uzdah? Trepnuti treptaj? 4 real? 😀

  • Katerina,
   hvala što čitate članak sa punom pažnjom. Greška ispravljena 🙂
   Pozdrav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *