Skip to content

Bioskopska premijera filma Varvari

Juče, pored Doma Sindikata i bisokopa Cineplexx, u Domu omladine Beograda je premijerno prikazan film Varvari.

Puna Velika sala Doma omladine je pokazala veliku zainteresovanost beogradske publike. Uredno i tačno na vreme, na sceni se pojavila i predstavila mlada ekipa glumaca: Marina Vodeničar u ulozi socijalne radnice, Kristijan Hrnjak kao Kristijan, Aleksandar Pitulić kao Pitulić, Marija Rakić kao Stefana, Nenad Petrović kao Fleš, Željko Marković kao Luka, producent filma Milan Stojanović i scenarista i reditelj Ivan Ikić. Autori filma su bili jako uzbuđeni jer je konačno zvanično počela bioskopska distribucija i film je izložen sudu publike.

bioskopska-premijera-film-varvari

 

Za razliku od svojih likova, ovaj film zna gde ide i šta radi. The Hollywood Reporter

Ako ste buntovni i ako ste u stalnoj potrazi „sebe“, volećete ovaj film. Film Varvari je tipična priča tinejdžerskog odrastanja u današnje vreme. Neshvaćenost glavnog junaka Luke, socijalna kriza i loš uticaj sredine, stvaraju okvire moralne propasti. Luka, tražeći sebe, kategorično traži izlaz iz mračne svakodnevnice ali će ga nemogućnost izlaza sačekati negde tamo… Dramski elementi filma nas postavljaju tačno na mesto-u realnost- držeći nas budnih očiju. Sa druge strane, komične sekvence filma omekšavaju težinu situacije, primoravajući nas da se identifikujemo sa decom žrtvi raspalog sistema.

Film Varvari je imao svetsku premijeru na festivalu u Karlovim Varima na kom je dobio specijalno priznanje žirija. Regionalnu premijeru imao je na festivalu evropskog filma Palić gde je dobio priznanje za najodvažniji debitantski film. Usledila su prikazivanja na festivalima u Srbiji i regionu- na Sarajevo film festivalu, Filmskom festivalu u Herceg Novom, Motovunu i u Portrožu na kojima je osvojio brojne nagrade.

[Total: 2    Average: 5/5]

One Comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *