Skip to content

Gostovanje monodrame „Petar“ u Stokholmu i Upsali

Monodrama „Petar“ autora Katarine Nikolić i Željka Hubača, u režiji Ane Grigorović i izvođenju Mladena Sovilja izvedena je 10. i 11. novembra 2014. na sceni Giljotin teatra (Stokholm) i Upsala teatra (Upsala).

mladen-sovilj-monodrama-petar
Projekat „Petar“ rezultat je saradnje Društva za animaciju i razvoj dečijeg dramskog stvaralaštva iz Beograda i Šarikompani iz Stokholma na projektu „Felisia“ . Oba projekta su finansijski podržani od strane Švedskog instituta i bave se problemima mladih ljudi u lokalnom kontekstu.
Publika u Stokholmu i Upsali je ovacijama pozdravila izvanrednu izvedbu talentovanog Mladena Sovilja. Nakon predstave publika je imala priliku da razgovara sa članovima srpskog i švedskog tima o njihovim radu na realizaciji projekata „Petar“ i „Felisia“. Predstavi u Stokholmu prisustvovao je i Ambasador Srbije u Švedskoj, gospodin Dušan Crnogorčević. U razgovoru sa članovima timova gospodin Crnogorčević je naglasio važnost ovakvih projekata za promociju dijaloga, kulturne razmene i bilateralne saradnje između Srbije i Švedske.

Saradnja projektnih timova iz Srbije i Švedske nastavlja se u decembru gostovanjem predstavom „Felisia“ koja će biti izvedena u Beogradu i Pančevu.

Monodrama-petar-mladen-sovilj
Beogradska publika monodramu „Petar“ može pogledati u Bitef teatru u okviru redovnog repertoara. Više informacija o samoj predstavi možete saznati OVDE.

[Total: 6    Average: 4.8/5]

Be First to Comment

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *