Skip to content

Jelena Bačić Alimpić: Promocija romana „Poslednje proleće u Parizu“

Juče, u prelepoj hali Crown Plaza hotela, Jelena Bačić Alimpić je promovisala svoj najnoviji roman „Poslednje proleće u Parizu„. Pored autorke, o knjizi su govorili Jelenini prijatelji i kolege, a sjajna solistkinja Mirjana Stojanović je uz pevanje, glumu i recitovanje delova romana, ulepšala ceo događaj.

Jelena Bacic Alimpic-promocija novog romana-Hotel Crown Plaza
Okupljanje gostiju u Hotelu Crown Plaza

U 19 h se okupio veliki broj ljudi, pa je tako Dejan Popović (direktor „Lagune“) prvi stao pred sve nas, i ponosno počeo da priča o Jeleni kao piscu. “S obzirom da je Jelena godinama bila voditeljka na televiziji retko ko zna da je ona zapravo profesor književnosti. Samim tim je stvoren zid nepoverenja među čitalačkom publikom, jer je nisu znali u ovoj ulozi.“ Ipak, nakon velikog uspeha „Ringišpila“ ona je svoj talenat dokazala i uverila sve u kvalitet njenih dela.

Na Dejana se nadovezao Mario Bađuk, Jelenin kolega, takođe profesor književnosti. On je istakao mnogo detalja i motiva koji su ga fascinirali, ali i specifičnost junaka kao i priča i pričanja koje se prenose, uporedivši to sa Andrićevim delima. „Knjiga počinje od groblja i smrti, što je knjizi dalo jedan deo montonije i sete.“

Nakon Dejana, Jelena je iskoristila priliku da se zahvali kompletnom timu Lagune koji se potrudio da „Poslednje proleće u Parizu“ ugleda svetlost dana i da munjevito krene da živi. Posebno se zahvalila Nenadu Župcu, mladom i kreativnom čoveku koji je bio urednik njene knjige.

Po završetku Jeleninog obraćanja gostima, na scenu je nastupio internacionalni orkestar Daniluška, a gosti su pored plesa mogli da uživaju uz koktel i zakusku.

Mnoge poznate ličnosti su se našle među zvanicama i došle da podrže Jeleninu promociju: Ksenija Mijatović, Zorana Jovanović, Dejan Lutkić, Slavko Beleslin, Jelena Galonić i Zoran Živanović, Tatjana Vojtehovski

[Total: 2    Average: 5/5]

Be First to Comment

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *