Skip to content

Jin joga: Najbolji položaji za meditaciju i otpuštanje emocija

Ako ste ljubitelj joge i volite da eksperimentišete sa raznim stilovima pri čemu poseban značaj pridajete meditaciji, obratite pažnju na jin jogu!

Jin simbolizuje noć, mesečevu energiju, ženskost, vodu i zemlju. Asane u jin jogi podrazumevaju zadržavanje u određenim položajima duži vremenski period kako bi se istegli svi delovi tela. Spiritualni deo jin joge omogućava otpuštanje emocija.

Jin joga se praktikuje sedeći ili ležeći na podu. Tempo je spor tako da je preporučljivo da se nosi udobna i topla odeća. Ono po čemu se jin joga razlikuje od bilo koje druge jeste pasivnije vežbanje ali i izražena meditacija. U asanama je zadržavanje duži vremenski period (od dva do dvadeset minuta) kako bi se povećala fleksibilnost u tom delu tela.

PROČITAJTE VIŠE: Joga je stil života

Jin_joga_najbolji_polozaji_za_meditaciju_i_otpustanje_emocija_2

Jin joga ima mnogo toga zajedničkog sa meditacijom. Samo ako postoji potpuna koncentrisanost na dah uspećete da se fokusirate na sadašnji trenutak. Na taj način se omogućava otpuštanje nagomilanih misli i osećanja. Zadržavanje u nezgodnim položajima u dužem vremenskom periodu, od uma zahteva da „prihvati ono što je“ u tom datom trenutku. Jin joga je odlična za prizemljenje, smirivanje i revitalizaciju, sa dubokim energetskim i emocionalnim efektima.

PROČITAJTE VIŠE: Istine i zablude o jogi

„Jin joga ne treba da bude udobna; Ona će vas odvesti van zone udobnosti. Veliki deo koristi jin joge će doći iz boravka u ovoj zoni nelagodnosti, uprkos hitnim molbama uma da je napuste. “ Berni Klark

Jin_joga_najbolji_polozaji_za_meditaciju_i_otpustanje_emocija_3

Neke od najvećih prednosti jin joge po zdravlje su:

 • Smirivanje i balansiranje uma i tela
 • Povećavanje mobilnosti tela, posebno zglobova i kukova
 • Snižavanje nivoa stresa
 • Veća izdržljivost
 • Bolje podmazivanje i zaštita zglobova
 • Veća fleksibilnost u zglobovima i vezivnim tkivima
 • Dublja relaksacija
 • Smanjenje anksioznosti i stresa
[Total: 2    Average: 5/5]

Be First to Comment

  Ostavite odgovor

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *