Skip to content

Karusel festival #dan3: Novi vajb u gradu

ČAČAK- Sinoć, u gradskom klubu Montana održano je treće veče Karusel festivala, koji se po sedmi put održava u gradu Čačku. Za ljubitelje dobrog zvuka, još jedan ponedeljak je protekao u sjajnoj atmosferi kojoj su doprineli bendovi Duo Skica, Svarica, Radio Cut i Katabazija.

Karusel festival je odavno na mojoj mapi interesovanja, još kada sam se prvi put susrela sa nečim novim, čega nije ranije bilo u ovom gradu. S obzirom da je to bila 2013. godina, a da sam ja baš u tom periodu eksperimentisala sa zvucima džeza, duba i ambijentala, Karusel je zaista proširio moje polje interesovanja ali i uticao na moj muzički ukus. Neafirmisani bendovi iz cele Srbije i regiona, ali i već poznata imena, izlagali su svoj autorski rad koji je u zavisnosti od samog područja iz koga sastav dolazi, nosio taj karakterističan vajb i energiju… Pravo „eksperimentalno putovanje ka drugim svetovima„, kako je ranije bio slogan ovog festivala.

Vodeći se istom idejom, ovogodišnji program je uvrstio razna muzička imena- Eyot, braća Teofilović, Echo Ega, Voajer i mnogi drugi. Fokus na kvalitetnoj autorskoj, autentičnoj muzici koja predstavlja spoj tradicije i modernog je ono što ovaj festival čini jedinstvenim. Ovogodišnji slogan „JEDAN I JEDINI“ je čini se, upravo želeo sam to da kaže.

Treće veče festivala su obeležili zvuci benda Duo Skica, etno folk sastava Svarica (Rijeka), Radio Cut (Čačak) i Katabazija (Kruševac). Iako je festival zbog kiše premešten u kafe klub Montana, veče je proteklo u sjajnoj atmosferi. Već pri samom prilazu izenadio me je veći broj građana koji se okupio ispred samog kluba, i onako sa ulice pokušavalo da otkrije šta se tu tačno dešava. Bilo je i onih koji su sramežljivo zaigrali u ritmu muzike.

Sjajan instrumentalni sastav Duo Skica koji čine Nemanja Kanački i Nikola Stakić su već na samom početku večeri oduševili posetioce svojim umećem na gitari. Riječanski bend Svarica je predstavio autorske pesme sa tri albuma kojima je uspeo da prikaže svoju ljubav prema kulturnom slovenskom nasleđu koju pretače u zvuk. Publika je najviše uživala uz zvuke pesme „Sveslavenski povratak“, koju je ocenila kao jednu od najboljih sa albuma.

karusel_festival_dan_3_novi_vajb_u_gradu_01
Radio Cut

Radio Cut je prvi put premijerno nastupio na festivalu i sasvim sigurno uspeo da zabavi publiku. Mešavinom raznih žanrova, u kojima se posebno ističu elementi džeza, Radio Cut je uspeo da napravi sjajnu atmosferu i da podigne pozitivnu energiju na viši nivo.

Na kraju večeri nastupio je bend Katabazija koji je nasuprot prethodnim izvođačima doneo nešto mračniji zvuk i uveo nas u drugačiju atmosferu, koja je svakako bila sjajna!

Sledeći „alternativni ponedeljak“ je zakazan za 3. avgust kada će nastupiti: New Jazz Moment, Tribal Veda, Jazz Project, džeZZva, Serbian Jazz, Bre!

Kompletan program Karusel festivala možete pogledati OVDE.

[Total: 5    Average: 5/5]

Be First to Comment

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *