Skip to content

Mlada dizajnerka predstavila svoju prvu kolekciju nakita

Da li slepo pratite trendove robnih marki i njihove kolekcija nakita ili više volite da eksperimentišete stilovima, uz jedinstven, ručno rađen nakit? Ako spadate u ovu drugu kategoriju i pristalica ste neobičnih komada, zavirite u kolekciju dizajnerke Olge Vujošević i pronađite vaš omiljen komad.

Olga Vujošević je mlada dizajnerka koja je upravo predstavila svoju prvu kolekciju nakita za sezonu proleće-leto 2014. Olga se vešto poigrala sa prirodnim i neobičnim materijalima, od kestenova i kedra, neizbežnih drvenih perli, do lanaca, puževa, rafije… U razgovoru sa Olgom, zavirili smo u njen svet i saznali smo koja je njena motivacija kojom se vodila, ali i šta je ceo proces tehnike rada zahtevao.

Mlada-dizajnerka-predstavila-svoju-prvu-kolekciju-nakita-intervju
Razgovor sa Olgom

Šta je bila tvoja inspiracija za kolekciju “nakita iz prirode“?

Kada sam videla lepotu i stil devojke iz Arkone i razmišljajući o gradskim vilama ovog doba, svaki put mi je bila drugačija slika u očima, a onda su se odjednom javile sitne tajne pomoću kojih sam našla put do ovog nakita i tako shvatila da svoje veštine moram da podignem na viši nivo. I tako je nastao ovaj nakit. S druge strane kao inspiracija za ovaj rad upravo je strast za inovativnim motivima što je bila i motivacija za ovaj moj najnoviji izazov.

Mlada-dizajnerka-predstavila-svoju-prvu-kolekciju-nakita-narukvice
Narukvice od drvenih perli

Koju si tehniku rada koristila?

Reč je o ručno rađenom nakitu koji je spajan sa žicom. Nakit obiluje materijalima iz prirode koje sam svaki ponaosob pažljivo birala. Sada pred sobom imam nakit koji se načinom izrade i materijalima izdvaja u mnoštvu drugih. To mi je i bio cilj, na neki način približiti se prirodi i iskoristiti deo nje, a da sve to izgleda unikatno, nosivo i drugačije od drugih.

Kreirala si i haljine na kojima dominiraju etno motivi, pa nam reci nešto više o tome? 

Inspiracija za haljine je motiv gradska vila. Suprotno od tamnog vilajeta je upravo ovaj svetli vilajet, koji je kao mitološki motiv, često korišćen u umetnosti, poeziji i književnosti. Kao što možete da vidite, pored nakita, i na haljini je korišćen etno motiv, koji takođe ima veze sa prirodom, pa samim tim možete i primetiti moju fasciniranost njome.

Mlada-dizajnerka-predstavila-svoju-prvu-kolekciju-nakita-haljina
Haljina sa etno motivima i drvena etno ogrlica

Da li imaš u planu kreaciju nakita ili haljina za sezonu jesen-zima? Možemo li da očekujemo neku izložbu, reviju?

U planu za narednu sezonu su apotropojne narukvice i ogrlice koje deluju kao amajlije od gloga, drena. Takođe angažovaću se da napravim i haljine koje će ispratiti kolekciju nakita, a koje će biti elegantne, lepršave i prepoznatljive. U budućnosti planiram i dalje da izrađujem nakit, ali za sada će se uglavnom prodavati online, putem interneta. Revije i izložbe su nešto čemu težim, ali trenutno bi to zahtevalo mnogo finansijskih izdataka za mene kao početnika.

Šta bi na kraju poručila čitaocima?

Nakon ove izložbe, zaista verujem da će se strast za lepim kreacijama i nakitom koji nudim proširiti na čitav svet. Dobro pogledajte ovaj nakit i u njemu ćete naći lepotu, dušu, neopisiv talenat, energiju i svest.

 

Olga Vujošević – kontakt:

Facebook: Veseli nakit Dah

E-mail: [email protected]

[Total: 4    Average: 3/5]

Be First to Comment

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *