Skip to content

Moda kao umetnost: Kultne kreacije italijanskih dizajnera po prvi put u Beogradu

U Konaku Knjeginje Ljubice juče je otvorena izložba italijanske visoke mode pod nazivom “Strasti i snovi italijanske mode: Kreativnost, stil i istraživanje” u okviru koje se do 6. novembra mogu pogledati najluksuznije, unikatne kreacije italijanskih dizajnera.

Fantastična izložba nas vraća u pedesete i sedamdesete godine 20. veka, te nam na najbolji način predstavlja glamur starog Holivuda, doba filmskih ikona Ave Gardner i Sofije Loren.

Naravno, pored ovih kultnih kreacija koje su krasile filmove, reklame i neke od najznačajnijih svečanosti, nalaze se i one koje datiraju iz kraja 20. i početka 21. veka, a iako novije, one ostavljaju jednako dobar utisak, a u prvi plan ističu svu žensku lepotu, gracioznost i eleganciju.

Za izradu haljina korišćeni su skupoceni materijali poput najfinije brokat svile, tila u naborima, raskošnog pliša i čipke koji krase ove večernje toalere.

Kao što sam već napomenula, iza ovih kreacija stoje najveća imena modne industrije koja dolaze sa podneblja Italije, Gianfranco Ferre, Gattinoni, sestre Fontana, Giorgio Armani, Versace, Valentino, Fendi.

U nastavku možete pogledati najlepše kreacije koje sam izdvojila sa ove izložbe….

Prelepa večernja svetloplava čipkana haljina ukrašena svarovski kristalima, sa dugim štepom.

moda_kao_umetnost_kultne_kreacije_italijanskih_dizajnera_po_prvi_put_u_beogradu_001

Armanijeva haljina u boji breskve koju je nosila Sofija Loren na crvenom tepihu povodom proslave 70. godišnjice filmskog studija Činečita.

moda_kao_umetnost_kultne_kreacije_italijanskih_dizajnera_po_prvi_put_u_beogradu_002

Prelepa ružičasta haljina koju potpisuje princ Egon Fon Furstenberg ručno je ukrašena štrasom, ćilibarom i sitnim šljokicama.moda_kao_umetnost_kultne_kreacije_italijanskih_dizajnera_po_prvi_put_u_beogradu_005

Duga crno-bela haljina od žoržeta sa cvetnim motivima i umetnutim vezom na crnim naborima. Potpisuje je dizajner Lančeti.

moda_kao_umetnost_kultne_kreacije_italijanskih_dizajnera_po_prvi_put_u_beogradu_003

U sledećoj galeriji možete pogledati preostale kreacije italijanskih dizajnera >>>>

 

[Total: 1    Average: 5/5]

Be First to Comment

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *