Skip to content

Otvaranje izložbe Porovića i Čistopoljskog u Beogradu

Izložba radova sarajevskih umetnika Mensura Porovića i Borisa Čistopoljskog biće otvorena u četvrtak 16. oktobra u 19 h u beogradskoj galeriji “Uroboros”.

Boris-Cistopoljski-Mensur-Porovic
Boris Čistopoljski (levo) i Mensur Prović (desno)

Zahvaljući pozivu Milana Tucovića, jednog od vodećih srpskih umetnika u čijem vlasništvu je i galerija, ali i odličnoj saradnji beogradskih i sarajevskih škola, Beograđani će imati priliku od četvrtka, 16. oktobra da pogledaju radove pomenutih umetnika. Porović i Čistopoljski će predstaviti oko pedesetak svojih dela- slika i grafika. Pored priznatih autora, u okviru izložbe će biti prezentovani i radovi njihovih učenika.

 

Mensur-Parovic-slika
Slika autora Mesnura Porovića

Mensur Porović je akademski slikar, član udruženja likovnih umetnika Bosne i Herecegovine (ULUBiH) a trenutno  je zaposlen na poziciji direktora Srednje škole primenjenih umetnosti u Sarajevu. Na izložbi će predstaviti slike manjih i srednjih formata iz ciklusa “Dio sna.” Slike su rađene na platnu i panel pločama, a ceo ciklus slika je nastajao prethodne dve godine. „Dio sna“ je nastao kroz iskustvo sećanja na doživljaje iz ranijeg perioda.

 

 

Boris-Cistopoljski-grafika
Grafika Borisa Čistopoljskog

Boris Čistopoljski, profesor i grafičar,  član ULUBiH-a. Završio je Školu primenjenih umetnosti i Akademiju likovnih umetnosti u Sarajevu. Autor je mnogih plakata, kataloga, scenografija za televiziju, pozorište, koncerte i manifestacije. Na izložbi u prostoru galerije će biti izložene Borisove grafike koje su nastale u proteklom periodu.

Radove Mensura Porovića i Borisa Čistopoljskog možete pogledati u galeriji Uroboros (Kralja Milana 13, I sprat, stan 3) od 16. do 26. oktobra, svakog dana od 15 do 21 h. Njihovi učenici će svoje radove izložiti u prostorijama Matematičke gimnazije u Beogradu u periodu od 16. oktobra do 17. novembra.

 

 

[Total: 6    Average: 4.5/5]

Be First to Comment

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *