Skip to content

Otvoren 30. Beogradski džez festival

Juče, u 19h u velikoj sali Doma omladine Beograda svečano je otvoren jubilarni 30. Beogradski džez festival. U trajanju od četiri dana, počev od petka 24. oktobra pa sve do ponedeljka- 27. oktobra publici će se predstaviti neki od najboljih džez umetnika današnjice. Bogat program festivala objedinjuje različite podžanrove- od klasičnog do elektronskog džeza kao i brojne prateće programe.

Beogradski-dzez-festival-program-koncerti-satnica-plakat

Prvog dana festivala, ponoćnim koncertom od 23 h, u okviru programa “Nemačka u fokusu” publika je imala priliku da uživa u nešto drugačijem zvuku džeza. Nils Peter Molvaer-čuveni norveški trubač i Lorens fon Osvald-za elektronskim instrumentima su sinoćnim izvođenjem na sceni oduševili publiku. Objedinjujući različite muzičke pravce- elektronski zvuk dub-a i housa, zajedno sa melodikom trube, na sceni su stvarali eksperimentalni džez budućnosti. Publika je pomno pratila njihovo dinamično izvođenje na sceni sa nestrpljenjem i pitanjem- šta će nam još večeras pokazati? Nakon sat i po vremena izvođenja, ponovo su se vratili svojim instrumentima i za sam kraj večeri pokupili ovacije publike.

beogradski-dzez-festival-nils-peter-molvaer
Nils Peter Molvaer

Ceo program Beogradskog džez festivala možete pogledati na sajtu: www.bjf.rs

[Total: 5    Average: 4.6/5]

One Comment

  1. […] u koju spada i zelena kultura je nešto što je preko potrebno svim građanima naše zemlje. “Beogradski džez festival koji je bio jedan od najposećenijih u istoriji Evrope je pokazao da su ljudi željni kulture, da […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *