Skip to content

Predstava „Cirkus–anti“ ponovo na sceni Dah teatra

Nakon uspešne premijere, pozorišna predstava „Cirkus- anti“ rediteljke Bojane Sekicki biće ponovo izvedena 8. i 9. maja u Dah teatru (Marulićeva 8), sa početkom u 20 h.

Publika će imati priliku da uživa u nesvakidašnjem pozorišnom formatu, priči o tradiciji, odrastanju i napretku. Kada cirkuska porodica shvati da ih je vreme pregazilo i da više nisu zanimljivi publici, odlučuju da naprave čoveka koji će biti skup svih njihovih talenata i kojeg će poslati kao špijuna u susedni, moderniji i uspešniji cirkus. “Šta je to što oni imaju a mi ne”, da im donese tajne uspeha. Sin-tek rođen, neiskvaren, neiskusan i nevin, bačen je među lavove. Susreće se sa čarima i lepotom uspeha, ali u isto vreme vidi i cenu koju takav uspeh nosi. Ljubav za materijalizmom rađa samoću, cena slobode je susresti se sa životom bez ičega u rukama. U novom cirkusu lepota i uspeh su maske ispod kojih se krije nezadovoljstvo, samoća i otuđenost.

Čovek, tek rođen, tabula rasa (“Tabula rasa“(neispisana tabla) je latinski prevod Aristotelovog izraza iz spisa “O duši” kojim se označava elementarno ili animalno stanje duše kada još ništa na njoj nije ispisano.), “odlazi u svet” i susreće se sa ljudima i događajima koji polako utiskuju iskustvo u njega (“ispisuju ga”) i polako ga kvare. Kada je prazna tabla u potpunosti ispisana, ko je taj čovek? Da li će se vratiti kući bolji ili gori? Koji će izbor napraviti?

predstava_cirkus_anti_ponovo_na_sceni_dah_teatra_1

Predstava se bavi pitanjem mesta tradicije u današnjem svetu. Kada tradicija koja postoji toliko dugo udari u zid i pocne da gubi svoja pozitivna svojstva usled stagnacije (biva “pregažena vremenom”); šta će se desiti kada se suoči sa nečim novim, modernim? Da li će doći do evolucije ili degradacije? Da li čovek može da napravi pravi izbor kada je suočen sa izborom između moći uspeha sa jedne i vrednosti porodice sa druge strane?

Tip predstave: Fizičko- alternativni teatar
Igraju- Aleksandra Veljković, Anđelko Beroš, Jasmina Pralija, Nemanja Ajdačić i Nemanja Mutić
Tekst i režija- Bojana Sekicki
Muzika- Nemanja Ajdačić
Kostimi- Ljiljana Ajdačić i glumci
Foto- Marko Milošević
Tehnika- Mladen Lukešević

Iako se ulaz na predstavu neće naplaćivati, posetioci će moći da ostave dobrovoljni prilog.

Facebook: Predstava „CIRKUS-ANTI“

[Total: 3    Average: 5/5]

Be First to Comment

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *