Skip to content

Prilika za sve: Volontiraj i upoznaj svet

Hteli biste da putujete a nemate novca? Volite da istražujete i upoznajete različite kulture zemalja? Prijavi se na međunarodni kamp Mladih istraživača Srbije i organizuj svoje leto!

Još nije kasno da postanete deo svetske mreže volontera.

Mladi istraživači Srbije je neprofitna, nevladina, nestranačka organizacija koja se vodi motom „MISLI VELIKO, učini bar malo – pokreni lavinu“. Ona objedinjuje različite aktivnosti međusobno povezanih sektora (Mladi, Volonterski servis Srbije, Zaštita i unapređivanje životne sredine) a vizija joj je da naša planeta u budućnosti bude sigurno, zdravije i pravednije mesto.

Koje su prednosti volontiranja?

Volontiranje u inostranstvu je sve popularnije među ljudima koji žele da rade značajan posao tokom njihovog odmora ili pauze u karijeri. Dok provodite odmor kao volonter u inostranstvu, zajedno sa kolegama volonterima i lokalnim stanovništvom – radite naporno, putujete i zabavljate se postižući veoma važne ciljeve i rezultate.

Volonterski kamp nudi jedinstvenu priliku za stvaranje kontakta izmedju učesnika iz inostranstva i lokalnog stanovništva, pa samim tim dobijate pravu sliku naroda, kulture i zemlje u kojoj boravite, a koju ne možete dobiti kao običan turista. Sa aktivnim projektima tokom cele godine, volonterski rad je dobar izbor za svakoga jer doprinosi ličnom razvoju, sticanju veština i kompetencije što vas kasnije bolje kvalifikuje kao radnika i samim tim utiče na zaposlenje.

Ko može da se prijavi na volonterske kampove?

Postoji zabluda da je volontiranje namenjeno samo za mlade. Naprotiv. Starosna granica je otprilike od 18 do 65 godina. Za tinejdžere postoji posebna vrsta kampova (TEEN) koja je namenjena  za mlade od 14 do 18 godina starosti.

Da biste učestvovali na međunarodnim volonterskim kampovima neophodno je osnovno znanje engleskog jezika (ili jezik zemlje u koju se ide). Smeštaj i hrana su obezbeđeni na kampu dok troškove puta i članarine u Volonterskom servisu Srbije snosite vi. Cena članarine je 6800 dinara.

Gde sve može da se putuje?

U ponudi je čak 90 različitih zemalja sveta. Na vama je da odaberete baš onu koja se vama sviđa. Dužina boravka je najčešće u trajanju od dve do tri nedelje.

Pored zemlje u koju se ide, veoma je važno odabrati pravi program u skladu sa vašim interesovanjem. Programi radnih kampova su tematski veoma različiti: od ekoloških, arheoloških, socijalnih i umetničkih, do rekonstrukcije i izgradnje, rada sa decom sa posebnim potrebama… Od vas se očekuje aktivno učestvovanje u programima, motivisanost za rad, otvorenost za nove izazove ali i upoznavanje i poštovanje različitih naroda i nove kulturološke sredine.

Kako da se prijavim na volontiranje u inostranstvu?

Na volontiranje se možete prijaviti putem zvaničnog sajta Mladi istraživači Srbije ili direktno u Ulici Bulevar umetnosti 27 11070 Novi Beograd

Prijavljivanje je u toku. Požurite i odaberite kamp po vašoj meri!

[Total: 3    Average: 2.7/5]

Be First to Comment

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *