Skip to content

Promocija fantastičnog džez kvarteta Qzama

Džez kvartet Qzama je sinoć u O.U.R. baru održao promociju svog dosadašnjeg rada, ali i oficijalnog sajta koji je pušten u rad. Pored promotivnog dela večeri, džezeri su mogli da uživaju u sjajnom vajbu i energiji muzičara.

Qzama, relativno mlad džez bend je sasvim sigurno obogatio beogradsku džez muzičku scenu, a to su prepoznali i mnogi ljubitelji ovog muzičkog pravca koji su došli da podrže ovo veče. Bend je stavio akcenat na autorske radove, a različitim ritmom, dinamikom i improvizacijom na sceni stvarao je sjajnu atmosferu. U  toku mini koncerta imali smo priliku da čujemo pesme Five Rolls, In loved, Tiny…

Zvanična internet stranica je www.qzama.com a u okviru nje možete da dobijete odličan uvid u rad benda, kao i da ih kontaktirate putem online forme.

Promocija-fantasticnog-dzez-kvarteta-Qzama-sajt

Bend čine četiri mlada muzičara koji su studirali džez na prestižnim univerzitetima u inostranstvu. Oni su:

Filip Bulatović – kompozitor i pijanista benda, nekadašnji član omladinskog “Bu-jazzo” Big Banda, studirao u Kelnu u klasi prof. John Taylor-a i Hubert Nuss-a, Luka Ignjatović – saksofon, završio Master studije na muzičkoj akademiji u Amsterdamu u klasi prof. Ferdinand Powel-a i jedan od najmlađih profesora na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Peđa Milutinović – bubnjevi, član Vasil Hadžimanov Benda i Petar Krstajić – 18-godišnji basista koji planira studije na Bearklee College of Music.

Najnovije informacije o bendu kao i najave nastupa možete pratiti putem njihove fejsbuk stranice.

[Total: 0    Average: 0/5]

Be First to Comment

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *