Skip to content

Showreel: Multimedijalni CV koji najbolje predstavlja vaš rad!

Showreel sam po slobodi nazvala „multimedijalni CV“ jer mislim da je to najpribližniji opis… Ova relativno novija vrsta predstavljanja rada i poslovnih dostignuća posebno će biti interesantna dizajnerima, animatorima kao i svim ljudima koji na neki način pripadaju medijskom svetu ili žele da se okušaju u TV produkciji.

Krenuću od početka…

Showreel je mini video koji traje u proseku od 2 do 7 minuta, a najčešće se upload-uje na YT kanal ili Vivo, mada često se može samo poslati e-mailom u okviru apliciranja na konkursu za posao. Glavna tema videa je predstavljanje dosadašnjeg rada koji se prikazuje u okviru multimedijalnog sadržaja. Showreel obožavaju glumci i oni ga najčešće prave jer u okviru nekoliko minuta mogu na odličan način da predstave svoj rad sa pozorišne scene, filma, reklame i sl.

PROČITAJTE I: 5 trikova za pisanje dobrog i uspešnog CV-ja

Pored glumaca showreel često poseduju i novinari, mada kod nas u Srbiji to još uvek nije slučaj. Odmah da naglasim – reč je o novinarima reporterima ili voditeljima, odnosno onima čiji rad je vezan za kameru i montažu. Ovaj fantastični vid predstavljanja rada i poslovnih dostignuća sve je interesantniji poslodavcima koji odmah na početku mogu da uoče profesionalnost novinara- dikcija, pokret, ponašanje…

PROČITAJTE I: 5 najčešćih CV grešaka

Za razliku od popularnih vlogova, showreel je mnogo profesionalniji i NIKAKO I NIKAD nije amaterski. Za pravljenje ovog videa se uvek biraju snimci dobre rezolucije, a nakon toga ide proces montaže- koji mora da bude perfektan.

S obzirom da već duže radim kao web novinar, u poslednje vreme mi je sve zanimljivija TV produkcija. Zato sam napravila showreel koji sam nazvala commercial jer je reč o komercijalnim videima koje sam radila tokom fakultetskih dana (i uzimala prve honorare).

Znači princip je isti- odaberite nekoliko reprezentativnih snimaka koji predstavljaju vaš rad (gluma, novinarstvo, dizajn….) i pomoću videa predstavite svoj rad svetu!

PROČITAJTE I: About.me- Besplatni veb sajt i internet portfolio

[Total: 2    Average: 4.5/5]

Be First to Comment

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *