Skip to content

Supernatural festival: U korak sa prirodom

U nedelju, 27. aprila je održan osmi po redu Supernatural festival. Lokacija festivala je Supernatural park koji se nalazi u samom srcu Ade Huje.

Supernatural je počeo u 12h a zavrsio se u 19 i 30. Zanimljiv program festivala je privukao decu i roditelje, ali je pristup bio dozvoljen i za pse – ljubimce. Prvi deo festivala je upravo bio namenjen za decu pa su nastupili dečji horovi – Čarolija i Kolibri. Drugi deo su činili sastavi: My People, Deca loših muzičara (DLM), Obojeni program i Darkwood dub.

Supernatural je već od jutarnjih sati počeo da prima posetioce i u svoju zajednicu je okupio prave prirodnjake, alternativce ali i male radoznalce. Publika je bila brojna i šarenolika. Bogat program festivala je pružao za svakog po nešto.

Supernatural-festival
Supernatural festival – Publika iščekuje početak

Prvi na sceni, od 12h je nastupio Dečiji hor Čarolija, predstavljajući dva nova projekta – CD s pop rok hitovima osamdesetih kao i prvu ekološku pesmaricu – “Ekološka bašta” koju je objavio Zavod za udžbenike. Na sceni Supernatural festivala pojavio se i hor Kolibri koji je izvodio dečje pesmice.

Nakon prvog – dečijeg dela festivala, svi su nestrpljivo čekali da počne svirka za odrasle. Na sceni su se pojavili momci iz benda My people. Ovaj bend čine članovi iz različitih krajeva Srbije pa i ne čudi što stvaraju specifičan i dobar zvuk, koji je spoj džeza i etno melodija sa Balkana. Prvi put su nastupili na ovom festivalu, a mogli smo ih čuti od 14 do 15h.

Nakon ovog benda, jedan za drugim, nastupili su Deca loših muzičara i Obojeni program koji je već učestvovao na ovom festivalu. Prepoznatljiva publika je odlično reagovala na svaki muzički performans. Sjajna atmosfera je vladala kako na sceni tako i u publici. Zvuk te večeri je bio odličan.

Darkwood dub je nastupao poslednji, a vetar je bivao sve jači. Ipak, publika se okupila oko stejdža, zaigrajući već na prve taktove pesme “Stvarnost”. Priroda, ljudi, energija, sve se “poklopilo”. Nakon čak sat i po vremena sjajne svirke, ipak su ponovo izašli na binu, a nastup završili poznatim hitom “Zapremina tela ipak nije dovoljna…”

Supernatural-festival-Darkwood dub
Darkwood dub

Supernatural je ispunio sva očekivanja, a može se i reći da je u potpunosti realizovao ideje i vrednosti za koje se zalaže od samog početka. Podizanje svesti građana o ekologiji i značaju reciklaže, edukacija mladih o problemima životne sredine (kroz kreativne radionice) ali i afirmacija alternativne muzičke scene. I sve to u prirodi!

Ono što je interesantno i što izdvaja ovaj festival od ostalih jesu kreativni, edukativni i ekološki programi. Mališani su mogli da učestvuju u interaktivnim i zabavnim radionicama. U Telenor lavirintu je bila potraga za blagom, a u Plasteniku su se mogli oprobati u sađenju biljaka. Bravo za Supernatural koji je deci pružio pravi dodir sa prirodom!

Za nešto starije, u Rosa učionici održana su predavanja: Bird watching workshop, Kultura Dunava, Dunavska strategija i Think Thank, Podrži da se održi – Delhaleze panel i predavanje Ambalažni otpad kao resurs.
U samom Supernatural parku posetioci su mogli da posete i Zelenu pijacu, koja je ponudila najbolje organske proizvode, kao i plažni bar, a u aktivnoj zoni bilo je i različitih sportskih aktivnosti. U okviru festivala priređena je i izložba četiri vajara: Viktora Kiša, Ane Đorđević, Bože Trezića i Ivana Gračnera.

[Total: 1    Average: 5/5]

2 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *