Skip to content

Zaštitite svoje podatke

Nema džabe ni kod babe, ili što bi rekli Ameri “No free lunch”.

Ako ste se pitali za šta zaista služe ankete, šta su to „loyalty kartice“ ali i kako da zaštite svoje podatke, možda će vam u tome pomoći ovaj tekst.

Pa hajde da pojednostavimo ovaj deo marketinga i sagledamo ga iz različitih uglova, a u ovom slučaju postoje samo dva ugla a to ste Vi- potencijalni kupac i prodavac.

Nauči da prepoznaš obmanu

Prvo pravilo je prepoznati obmanu.
Osnovno je da shvatite da ništa nema za džabe! Ne očekujete valjda da će vam neko, tek tako pokloniti nešto?

Dakle, veoma je jednostavno. Budite ispitivački nastrojeni i nikada se ne ustručavajte da pitate i proverite kako ne biste postali žrtva marketinga. U eri tehnologije, internet vam i te kako može biti od pomoći te se možete odmah raspitati na raznim forumima, i saznati iskustva drugih.

Ankete i nagradne igre služe za ispitivanje tržišta

Verujem da je većina vas uradila neku anketu. Sve što se od vas traži jeste da odgovorite na krajnje jednostavna pitanja, a zauzvrat (ne uvek!) vam se nudi simbolična nagrada. Na kraju, u celom to složenom procesu oko dodeljivanja nagrade, u kojem se čeka i po nekoliko meseci, najčešće ne znamo ni šta se desilo sa nagradom, jer smo prosto rečeno, zaboravili na nju.

Anketama se ispituje tržište. Svi odgovori postaju deo statističkih podataka. Na osnovu prikupljenih informacija kreira se najpoželjniji proizvod. To je i bio osnovni cilj.

Nadam se da sada shvatate, da svaki Vaš odgovor ima vrednost. To je Vaše mišljenje, i trebalo bi da bude plaćeno.

Loyalty kartice za kupce

Ovu vrstu kartica, najčešće nude trgovinske radnje, a namenjena je za sve redovne i verne kupce. Uz pomoć nje možete ostvariti različite vrste popusta.

Naravno, da biste dobili ovu fantastičnu „loyalty karticu“ morate da ostavite podatke kao što su ulica u kojoj živite, broj mobilnog , fiksnog telefona…

popust-kartica-kupciE pa onda budite spremni na pozive od raznih nepoznatih kompanija u kojima vam nude magnete za zglobove, dormeo jastuke ili vas proglašavaju dobitnicima nagrada (putovanja i sl).

Najčešće, svaka od ovih kompanija, ima dobro smišljen plan kako da zaradi i uglavnom kod njih ima neka caka, tako reći prevara.

Sa druge strane, građani se žale zbog narušavanja mira i privatnosti.

Što se tiče trgovinskih radnji, postojao je, sada već zastareo metod, sa popunjavanjem listića i ubacivanjem u bubanj. Cilj je isti – prikupiti što više podataka i prodati ih velikim kompanijama. Kompanije, čim dođu do vaših brojeva telefona kreću u promociju nudeći vam aktuelne proizvode/usluge.

Ankete, različiti formulari i upitnici, uz pomoć kojih vam se najčešće nude nagrade, zapravo zloupotrebljavaju vaše podatke. Ovaj vid marketinga se koristi i dalje, ali ga postepeno smenjuju sve inovativniji pristupi. Danas internet sve više uzima maha na tržištu i na efikasniji način prikuplja i procesuira informacije.

Ali, ako razumemo ovaj jednostavan proces DataBase marketinga tj. marketinga zasnovanog na bazi podataka, lakše ćemo shvatiti i njegove nove tendencije koje se svakodnevno, paralelno razvijaju sa internetom.

[Total: 1    Average: 5/5]

One Comment

  1. […] Kada smo u prethodnom tekstu pisali o zaštiti podataka, nekoliko puta smo spomenuli internet, ali smo se ipak držali anketa, telefona i kartica odnosno DataBase (tele) marketinga. Mogli ste primetiti da je takva vrsta marketinga vidljivija da ne kazem opipljivija, jer se svaki dan fizički susrećemo s njom. Sa druge strane internet kao novi medijum sve više ispituje tržište i postaje glavno sredstvo izvora podataka. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *